OVER ONS :

 

Ergens in het verre jaar 1981 zomaar in April besloten den Theo (De Roeck) en de Max (Luyten ) om een cafeetje te beginnen in de schaluinevest nr.17.

De LIVING was geboren.

In de beginjaren noemde men de LIVING ook wel het 'ZWET KOT' omdat het er binnen vrij donker was en omdat het cliënteel op zijn zachts gezegd niet echt fleurig gekleed was, laat ons zo stellen, de overheersende kleur was nogal aan de zwarte kant. Heel eigen was ook het muziekgenre van dat moment: de toen overbekende NEW WAVE en PUNK.
ZWET KOT of niet, het bleek een schot in de roos.

Ergens in 1988 had Theo er genoeg van en stopte abrupt. Max ging echter verder en toen verscheen de Willy ten tonele. Willy werkte samen met ondergetekende (de Julle) al afwisselend op Zondag en in het weekend maar nu werd dat voltijds naast de Max. Een jaar hield deze ploeg het vol, tot ook de Max zijn horizon verwijdde richting speelgoed (Ingelberts) en het voor bekeken hield in de Living. Er werd naar overname gezocht maar niet direct gevonden tot ondergetekende (toen nog een pukkel) in zijn jeugdige overmoed besloot om bij de Max en den Theo eens aan te kloppen om te informeren naar de voorwaarden van de overname. Maar er was meer, er werd snel een compromis gevonden voor een overname. En van de doorslaggevende factoren bij hun beslissing was dat de Living in hun ogen achterbleef in vertrouwde handen . Om het kort te houden: ofwel de Willy of de Julle ofwel niemand, en dat had het einde van de Living kunnen betekenen.
Gezien mijn ouders achter mijn initiatief stonden, kon de 'deal' doorgaan en was het voortbestaan van de Living verzekerd. De Willy is gebleven tot die onwezenlijke 24 december 2018 die voor altijd in ons geheugen zal gegrift zijn . Op 24 december 2018 is Willy plots overleden en laat ons en de klanten verweesd achter. Het ga je goed maat , voor altijd in ons Living hart !

Elke onderneming moet evolueren. En dat heeft ook de Living gedaan. Er werd en word geinvesteerd en opgefrist om aantrekkelijk te blijven voor zijn klanten. Vandaag is de Living een verzamelplaats geworden voor JONG en OUD waar nog mag gelachen en gefeest worden en waar blijkbaar iedereen iedereen kent. Dit is de rode draad die door het café loopt, het persoonlijke contact met de klanten en het contact tussen de klanten onderling, zodanig dat men zich altijd goed voelt wanneer men even binnenspringt.

Ook moet ik de tappers en tapsters bedanken die in de loop van de jaren mee hebben geholpen om de Living draaiende te houden. Bedankt Jo, Bart, Greg, Piet, Peter, Wim, Steven, Vickie, Liesbeth , Tommy, Niel, Kurt, Ronald , Jordi ,Jef ,en Jirka . Het team van vandaag:  Joppe ,Joran , Milan, Flor , Bart en ikzelf zullen proberen verder ons best te doen om de Living verder uit te bouwen naar het goed gevoel van onze klanten. Wij beloven dat al onze andere tradities zullen blijven bestaan zoals de jaarlijkse wijnavond enz...

Veel plezier verder op de website en alle suggesties zijn natuurlijk welkom.

Op 18 juni 2020 is het doek gevallen en sluit de LIVING permanent , er is een overnemer maar deze heeft besloten om het Kafee volledig uit te breken en van naam te veranderen . Jammer maar het is wat het is .

Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om het zo lang vol te houden . Met het wegvallen van Willy heb ik mentaal toch een serieuze klap gekregen en voor mij was het daarna nooit meer zoals het was .

Het ga jullie allemaal goed en uit de grond van mijn hart BEDANKT voor de mooie tijden.

De Julle en het LIVING team.